10x wat ik mis aan Thailand

‘Wat is je mooiste reisbestemming?’ Die vraag krijg ik vaak. Ik heb meerdere favorieten, waaronder Thailand, ondanks dat het even geleden is dat ik er was. ‘Het land van de glimlach’ staat weer hoog op mijn travel list, maar ik realiseer me dat het nooit zo authentiek zal zijn zoals toen. Thailand is immers geen geheim meer. Toch overweeg ik weer te gaan, want ik wil die unieke Thaise vibe weer graag ervaren! Je leest hier wat ik aan Thailand mis.

10x wat ik mis aan Thailand

1. Mijn reis naar Thailand was de eerste keer dat ik op pad ging met mijn backpack. Ook reisde ik niet eerder solo en het was mijn eerste kennismaking met Zuidoost-Azië. En zo kan ik nog wel even doorgaan. The first time is always special: dat maakte mijn Thaise avontuur éxtra bijzonder.

2. Wat zou het eerste zijn wat ik in Thailand zou doen? Een stevige massage nemen! Bij een Thaise massage is de kans groot dat je hardhandig alle kanten wordt omgevouwen en dat het soms goed pijn doet. Maar na een uur voel je je herboren. Niet overdreven, ik sloeg geen dag een massage over. En dat beviel me wel!

3. Thaise stranden zijn met hun hagelwitte zand en een warme, heldere zee gewoonweg perfect. Misschien wel de mooiste van de wereld! En dat geldt ook zeker voor de magische onderwaterwereld. Als je eenmaal de Thaise eilanden bezocht hebt, is de kans groot dat alle andere stranden tegen zullen vallen. Je bent dus gewaarschuwd.

4. Bangkok is bizar, overweldigend én chaotisch. Naast Khao San Road, heaven voor backpackers, zijn er paleizen, tempels, markten en rooftop bars in overvloed. De geuren, kleuren en mensen die je tegenkomt, hebben op mij een onuitwisbare indruk achtergelaten.

5. Iedereen, man, vrouw, shemale –het maakt niet uit- is in Thailand ‘your friend’. Of je op Khao San Road of op de eilanden bent, party everywhere met je nieuwe vrienden. Op zijn Thais natuurlijk, met een bucket gevuld met drank. De full moon party op Koh Pangang mag niet ontbreken op je bucketlist. Ik heb het al afgevinkt, maar ik doe het graag nog eens over!

6. Het boeddhisme heeft een belangrijke plaats in het leven van de Thaise bevolking. Net zoals de Thai geloof ik sinds mijn reis heilig dat je je Karma zelf kunt beïnvloeden: what comes around, goes around. Deze levenswijze zorgt voor gemoedelijkheid en rust, wat ik soms mis in alle hectiek van mijn drukke leventje.

7. For real: Thailand is de hemel op aarde voor foodies. Banana pancakes, tom kha kai en sticky mango rice zijn maar een aantal voorbeelden waar menig Thai-liefhebber van droomt. Super lekker! Vooral bij de straatstalletjes waar alles vers voor je neus wordt bereid.

8. Ik ken geen gebied waar ik me veiliger voel dan Zuidoost-Azië. Waarschijnlijk is Thailand één van de meest veilige landen om rond te reizen. Als vrouw alleen op reis, hoef je je hier echt niet druk te maken.

9. In vergelijking van Europa, is Thailand spotgoedkoop. Voor twee euro eet je de lekkerste Pad Thai en voor 5 tot 10 euro kun je overnachten in een hostel. Voor zo’n 25,- per dag kun je prima rondkomen.

10. Niets moet, alles mag en je bent je eigen baas. Dat gevoel, die vrijheid in de puurste vorm, is voor mij ultiem geluk. Go with the flow heeft me in Thailand de mooiste herinneringen met de meest bijzondere personen opgeleverd. Wat mis ik dat gelukzalige gevoel!

Na het schrijven van deze blog is het weer bevestigd: Thailand, love you longtime! Ben jij al in dit machtig mooie land geweest? Wat mis jij het meest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.