10x wat ik mis aan Ibiza

ibiza

‘I never believed in love at first sight, until I met Ibiza’. De wereld heeft zoveel mooie plekjes die ik nog wil ontdekken. Mijn bucketlist wordt alsmaar langer en er zijn weinig bestemmingen waar ik vaker dan één keer naartoe wil gaan. Ibiza is uitzondering op deze regel. Mijn voornemen om elke zomer terug te gaan, is dit jaar niet gelukt. Jammer, want ik heb best heimwee naar dit prachtige eiland.

Wat ik mis aan Ibiza

Laat me raden? Als je aan Ibiza denkt, zie je een party-eiland voor je. Eerlijk is eerlijk, de clubs en feesten zijn voor velen inderdaad dé reden om naar Ibiza te reizen. Zie punt 10. Maar wat de meesten niet weten is dat het eiland der eilanden zoveel meer te bieden heeft! Zelf ervaar ik nog elke keer hetzelfde wow-gevoel als toen ik er voor het eerst was. Wat mis ik het meest aan Ibiza?

1. Zon en zen
Vanaf het moment dat je op Ibiza aankomt, voel je de rust en magie van het lieflijke eiland. Genieten en ontspannen is waar alles om draait. Om je volledig op te laden en zen terug te komen als ‘new you’. Amen tot that.

2. Roadtrippen op het eiland
Voor mij zijn het vooral de schattige dorpjes, mooie zoutvelden en geheime stranden waar ik zo verliefd op ben geworden. Het wegennet op Ibiza zit simpel in elkaar, je kunt bijna niet fout rijden. Roadtrippen met een ouderwetse kaart en de borden volgen is super easy en brengt je op de mooiste plekjes!

3. Strandhoppen
Het veelzijdige Ibiza heeft ook qua stranden voor ieder wat wils. Er zijn verborgen stranden, prachtige baaitjes maar ook jetset strandtenten. Het leukste is dan ook om elke dag een ander strand te ontdekken.

4. Op naar Ibiza’s food hotspots!
Ibiza heeft zoveel stylish restaurantjes en elk nieuw seizoen komen er hotspots bij! Wat is er leuker dan het ontdekken van de nieuwkomers op het eiland? En natuurlijk blijft het fijn om te genieten van de golden oldies. Want nergens smaakt de sushi zoals bij Sushipoint Ibiza, Yemanja’s paella is om van te dromen en de chocolademousse van KM5 is niet te overtreffen. Om maar eens wat te noemen.

5. Formentera: het onbekende zusje van Ibiza
Voor een kristalheldere, blauwe zee hoe je geen ticket naar het Caribisch gebied te boeken. Op een uurtje varen van Ibiza-stad ligt het eilandje Formentera. Het water is kalm, turquoise en heerlijk verkoelend. Mijn tip: huur een fiets of scooter om het eiland zelf te verkennen.

6. Trommelen en dansen op ‘ strand
Wil je een magische zonsondergang ervaren? Dat kan in Benirrás. Een meer dan fijne plek, waar je de échte hippies vindt. Als je op zondag hier trommels hoort, weet je dat de ondergaande zon wordt aangekondigd. De onbezorgde vibe, in combinatie met de zon die het water oranje kleurt, laat iedereen zichtbaar genieten.

7. Het ultieme Ibiza gevoel in Dalt Villa
Dalt Villa heeft een bijzondere aantrekkingskracht op me. De oude stad van Ibiza is het hoogste punt van de stad, met een doolhof van kleine straatjes, witte huizen en leuke winkeltjes. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over de stad. Hier is een adembenemende zonsondergang gegarandeerd.

8. Es Vedra, meer dan een rots
Dat op Ibiza een magische sfeer heerst, is niet zo gek. Volgens velen is de mystieke energie van de magische rots Es Vedra op het hele eiland te voelen. De indrukwekkende rots staat bekend om de vele legendes en is de derde meest magnetische plek op aarde. Vanaf Cala ‘d Hort, heb je een waanzinnig uitzicht op Es Vedra. En vergeet niet een wens te doen zodra je Es Vedra voor het eerst ziet!

9. Verliefd op Ibiza
Ligt het aan mij, of is iedereen op het eiland lief, vrolijk en leuk? Laat mij maar in die waan, ik vind het heerlijk!

10. Hét party eiland
Iets wat je gewoon moet hebben gedaan als je op Ibiza bent, is je laten onderdompelen in de legendarische clubscene. Een zwoele zondagavond met de voeten in het zand bij Blue Marlin, in de vroege avond uit je dak gaan bij Ushuaïa of tot in de vroege ochtend Pacha onveilig maken, het kan allemaal. En ik kan het ook alle drie aanraden.

De dorpjes, geheime stranden, het eten en de mensen: eigenlijk alles op Ibiza heeft mijn hart gestolen. Na het schrijven van deze blog weet ik het zeker: volgend jaar sla ik Ibiza niét over. Wat vind jij het meest fijn aan Ibiza?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.