10x wat ik mis aan Barcelona

Barcelona

Nostalgia. Oftewel heimwee, naar mijn vorige zomer in Barcelona. De stad die mijn hart mijn heeft gestolen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik het magische Barcelona heb mogen omarmen en verder heb kunnen kijken dan de populaire must sees. Het is nu exact een jaar geleden dat ik er was en ik denk er nog vaak aan. Je leest hier wat ik het meest aan Barcelona mis.

Waarom mis ik Barcelona?

1. Spaans leren in de Spaanse zon
Spaans is wat mij betreft de mooiste taal ter wereld. Je leert een vreemde taal pas écht door het dagelijks te spreken. Spaanse lessen en doen alsof ik een local was als de weg werd gevraagd, hebben mijn Spaans een leuke boost gegeven. En huiswerk maken op een kleedje in het Parc de la Ciutadella is zo slecht nog niet.

2. Culinaire hotspots
Met stip op 2: het Spaanse eten. Als er iets is wat je in Barcelona goed kan doen, is het wel lekker eten. Er is een overvloed aan gezellige tapas- en pintxos barretjes, sfeervolle restaurantjes en heerlijke terrassen. Maar het meest mis ik de ontbijtjes, lees: guilty pleasures, van Brunch & Cake en Flax & Kale. Fenomenal.

3. Hola supermercado
Achter een karretje rondstruinen in buitenlandse supermarkten, ik word er oprecht gelukkig van. Mijn Spaanse reisjes zijn pas écht gestart zodra ik een voorraadje Bi Frutas Ibiza, Orbit Sandía en horchata heb ingeslagen.

4. Het authentieke Barcelona
Je ontdekt zoveel door te verdwalen in de doolhoven van kleine, romantische straatjes in El Born, Gracia en El Raval. Zo kom je op de meest leuke plekjes waar je het échte Spaanse leven kunt aanschouwen.

5. A la playa
Heerlijk, om na een ochtend Spaanse les uit te waaien aan het strand. Vanuit het centrum ben je er zo. Een boekje lezen, je ogen uitkijken en een siësta houden (in die volgorde): perfecto!

6. Barça! Barça! Baaaarça!
Een wedstrijd van FC Barcelona kijken in een traditioneel Spaans barretje is gezelligitos ten top! Mét een glas tinto de verano, por favor.

7. Dé Spaanse modestad
Barcelona is een shopping walhallah vol chique en hippe winkels van peperduur tot prima betaalbaar. ZARA is een stuk goedkoper dan thuis. Daar word je toch gelukkig van? En niet te vergeten van mijn favorietjes Stradivarius, Oysho en Calzedonia.

8. Mijn Spaanse thuis
Mi casa es su casa’, aldus Zulma. En ja, in haar prachtige appartement in hartje Eixample voelde ik me meteen thuis. Op de bank het TVE-nieuws volgen, het luide geklets van terrasserende buren onder het slaapkamerraam en mijn pogingen om de beste gazpacho te maken.. wat was het fijn, ik mis het!

9. Come. Duerme. Entrena. Repite.
In Nederland ben ik niet aanspreekbaar in de gym. Misschien zijn Spanjaarden wel socialer of competitiever ingesteld, want samen trainen is daar heel normaal. Extra motiverend én gezellig! Ja, for some reasons kijk ik er met een dikke glimlach op terug.

10. Barcelona bij  nacht
Wie in Barcelona níet uitgaat, mist écht! Rond tienen aan tafel, na middernacht proosten met een cocktail en dan clubhoppen tot de zon opkomt. Eén groot fiësta! 

Barcelona was voor mij meer dan genieten alleen. Het wordt wel weer tijd om een bezoekje te brengen aan de Catalaanse hoofdstad. Wat zou ik dan volgens jou niet mogen missen?

2 Reacties

 1. Dennis
  13 juni 2017 / 01:56

  9X mis in Barcelona ?

  BiFrutas Ibiza is nu ook verkrijgbaar in Nederland!

  • Diana
   Auteur
   13 juni 2017 / 13:33

   Dat is nog eens een fijne update, dank je! De grote vraag is natuurlijk: wáár?
   Liefs, Di.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.