Word fit vanuit huis

thuis sporten

Gisteren was het weer zover. Hét spektakel waar ik elk jaar naar uit kijk: de Victoria Secret Fashion Show. De Angels zagen er opnieuw schitterend uit en wat waren alle lijfjes toch prachtig afgetraind. Ze vertelden dat ze zes keer per week hebben staan zweten en zwoegen in de sportschool. En daarnaast deden ze dagelijks oefeningen vanuit huis. Thuis sporten is makkelijk, het kan op elk moment en bespaart ook nog eens geld. Doe jij dit ook al?

Er zit nogal een verschil tussen trainen in de sportschool en thuis. Intussen lukt het mij om één of twee keer per week een workout vanuit de woonkamer te doen. Thuis sporten, hoe pak je dat aan?

Wees je eigen personal trainer
Weet je vooraf dat je ’s avonds geen tijd hebt voor de sportschool? Weest streng voor jezelf en start meteen met je oefeningen zodra je thuiskomt. Het is wel zo makkelijk om vooraf een leuk trainingscircuitje te maken. Laat je hierbij inspireren door apps zoals 7 minutes Workout of door de vele filmpjes op YouTube. Sportkleding aan, yogamatje en accessoires klaarleggen, flesje water binnen handbereik, telefoon -en kat- weg en gáán! Beloof jezelf een lekkere maaltijd en warme douche zodra je klaar bent.

Maak je workout compleet met accessoires
Welke accessoires zijn handig in je home gym? Zelf heb ik dumbells (6 kilo) en kettlebells (12 en 16 kilo) voor oefeningen zoals squats, deadlifts, hip trusts en lunges. Mijn favoriete accessoire om mijn benen, schouders en armen (biceps en triceps) te trainen is een setje fitnesselastieken. Hoe harder je trekt, hoe zwaarder je traint en het aantal variaties is eindeloos. Ideaal! Mijn buikspieren train ik het liefst op een gymbal. Ook leuk voor de buren: touwtje springen in de tuin.

Gebruik je eigen lichaamsgewicht
Oefeningen met accessoires kan je prima afwisselen met trainen met je eigen gewicht. Denk hierbij aan effectieve oefeningen zoals push-ups, burpees en planken. Je pakt hiermee vooral je armen, schouders, rug en borst aan.

Harder, better, faster, stronger!
Geef je workout een extra boost met wat stevige beats. Een goede playlist maakt sporten nu eenmaal een stuk aangenamer. Stel via Deezer je favoriete workout-playlist samen of laat je verrassen door één van de vele bestaande playlists.

Haal het maximale uit ‘thuis trainen’
Ik denk dat iedereen wel de tijd heeft om ’s morgens of ’s avonds een paar oefeningen te doen. Zelf koppel ik een aantal oefeningen aan vaste momenten in mijn dagelijkse routine. Zo doe ik push-ups tegen het aanrecht als ik wacht tijdens het koken, neem ik altijd de trap en probeer ik in de douche mijn eigen record muur zitten te verbeteren.

Uitstelgedrag is makkelijk bij thuis sporten. Daarom is discipline nog het enige wat je verder nodig hebt. Maar misschien is dit wel het meest moeilijke. Onthoud: your level of succes is determined by your level of discipline. Succes!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *