Smoothie met watermeloen en blauwe bessen

Smoothie met watermeloen en blauwe bessen

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dus kun je er maar beter voor zorgen dat die naast gezond ook super lekker is, toch? Met deze smoothie met watermeloen en blauwe bessen is dat geen probleem. Naast een heerlijke kickstart van de dag droom ik met deze smoothie ook weer even weg bij de gedachte aan een eiland met parelwitte stranden. Wil jij dit ook ervaren? Lees dan hier hoe je deze tropische smoothie makkelijk en snel zelf maakt.

Voor zo’n 2 smoothies
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten smoothie met watermeloen en blauwe bessen

  • 500 gram watermeloen
  • 250 gram (bevroren) blauwe bessen
  • 4 el Griekse yoghurt 0%
  • 4 el kokosmelk light (optioneel)
  1. Snijd de watermeloen in grove stukken en verwijder de schil. Voeg in een schaal de blauwe bessen bij de meloen. Ik gebruikte bevroren blauwe bessen, zelf vind ik dat nét even extra lekker in een smoothie. Mix dit met een blender of keukenmachine.
  2. Voeg de Griekse yoghurt en optioneel de kokosmelk toe en mix alles tot een glad geheel. Is de smoothie te dik? Voeg dan wat extra watermeloen toe.

Het resultaat is erg lekker zoet en toch fris! Watermeloen bestaat voor zo’n 90% uit water en bevat daarnaast vitamine A, C, B1 en B6, ijzer en kalium. De echte health freak kan haar geluk niet op, want wist je al dat de pitjes van een watermeloen ook gezond zijn? Ze bevatten naast vitaminen ook veel proteïne. Daar worden wij happy van. Van de smoothie met watermeloen en blauwe bessen zelf ook. Gegarandeerd genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *