Mijn meest gênante momenten

gênante momenten

Tijdens het schrijven van deze blog zat ik met een dikke grijs op mijn gezicht. Iedereen maakt weleens gênante momenten mee waarbij je het liefst a la minute door de grond zakt. Gelukkig kan je er (meestal) achteraf om lachen. Ik tenminste wel! Wil je weten wat mijn meest gênante momenten zijn? Je leest ze hier.

  • Na het trainen sprong ik nog snel onder de douche voor ik  zou gaan lunchen. ‘Shit, is mijn vriendinnetje er nu al?’ dacht ik toen de deurbel ging en ik maakte een sprintje naar de voordeur. Maar het bleek de postbode te zijn. En daar stond ik dan, in mijn string. Oops.
  • Herkenbaar toch? Zo gefocussed zijn op je telefoon zit dat je de wereld om je heen even vergeet. Zo ben ik dus in Centre Pompidou in een kunstwerk in gelopen. Huh, hoe doe je dat? Tja, het bestond uit duizenden doorzichtige knikkers die op de grond lagen, in de vorm van een wereldkaart. Ik was druk aan het appen en liep ik er doodleuk middenin. Alle grote ogen en geschrokken blikken vergeet ik nooit meer. ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt..’ zei een medewerker. ‘Nee meneer, ik ook niet!’ Ik heb me onder mijn hoed verstopt en ik ben me op een andere verdieping verder gaan schamen. Met mijn telefoon in vliegtuigmodus.
  • Filerijden, ik heb er een gruwelijke hekel aan. Dus ik vertrouwde op Tom (Tom) dat hij een leuke kruip-door-sluip-door route voor me zou bedenken. Tom stuurde me via een kilometerslange polderweg, waar geen einde aan leek te komen. Na zo’n 25 kilometer zei Tom droog ‘Pak hier de veerpont’. Veerpont, hoe bedoel je veerpont? Waar? Er zat niks anders op dan terugrijden. Opnieuw de file in. Great.
  • Ik bracht een bezoekje aan de huisartsenpost voor een blaasontsteking. Bij de balie vertelden ze me waar ik een potje kon halen, waar ik de toiletten kon vinden en dat ik het volle potje weer in mocht leveren. Duidelijk verhaal, maar kon die intercom niet even uitgezet worden, met zo’n volle wachtkamer achter me?
  • Bij het rijden van lange afstanden zijn mijn ‘autorijschoenen’ mijn grootste vriend. Ik kwam laatst aan op mijn bestemming, outfit on point, en realiseerde me dat mijn perfect matchende laarsjes nog thuis in de gang stonden. Op dat moment voelde ik me super gênant met mijn uggly Uggs.
  • Een auto kopen en niet weg kunnen rijden. Niet weten waar ik mijn ruitenwisservloeistof moet bijvullen. Of maar niet snappen waarom de klep van mijn tankdop niet open gaat. Ja, ik en mijn auto hebben al best wat gênante momentjes beleefd samen. En inparkeren? Daar doe ik niet meer aan. Dat lijkt me voor iedereen beter.
  • Nog eentje uit de categorie schoenen. Pumps kan je nooit genoeg hebben, toch? Dat vind ik dus ook.  Maar let er dan wel op dat je twee schoenen van hetzelfde paar aantrekt. Want eentje met een zwarte en de ander met een metallic hak, dat is toch een bijzondere combi.
  • Like the movies: zó hard lachen dat je die lantaarnpaal niet ziet staan en er kei-hard middenin loopt. En dat kan natuurlijk alleen in hartje Amsterdam.
  • Omdat het nog iets te koud was voor mijn nieuwe jumpsuit, trok ik er een panty onder aan. Bij het parkeren van mijn fiets, voelde ik iets scheuren. Panty’s leven bij mij niet langer dan een dag, story of my life. Prima. Maar toen ontdekte ik op mijn werk dat er een dikke scheur in mijn jumpsuit zelf zat! En mijn collega’s maar complimentjes geven over mijn outfit. Bedankt!

Ik ben nogal onhandig dus dit is maar een willekeurige selectie uit mijn blunders. Wat zijn jouw meest gênante momenten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *