Fit in 7 minuten met 7 Minute Workout: mijn ervaringen

7 Minute Workout

Een intensieve workout van 7 minuten die je overal kan doen en gelijk staat aan een training van een uur. Klinkt goed, toch? Ik probeerde het voor je uit met 7 Minute Workout. Kan het mijn training thuis met dumbels, halterschijven of kettlebell vervangen? Lees mijn ervaringen. 

Sport je mee?
Herken je dat? Je wilt op vakantie graag trainen maar er is geen sportschool in de buurt. Of net wanneer je thuis op je fiets wil stappen, komt de regen met bakken uit de hemel. Met mijn sportverslaving is dat best frustrerend. De gratis app ‘7 Minute Workout’ helpt me gelukkig hierbij. Je doet twaalf oefeningen in een bepaalde volgorde. Elke workout duurt dertig seconde, met daartussen tien seconde om op adem te komen. Verschillende wetenschappers hebben de effectiviteit van deze routine bevestigd. De oefeningen verschillen van jumping jacks tot push ups en geven mij een voldaan gevoel.

Pluspunten
– Je kunt de workouts overal doen
– Fijne stembegeleiding
– De app helpt met je oefeningen en doelstellingen
– Je kunt ook een andere training bijhouden in de app

Minpunten
– Voor fanatieke sporters is de workout te licht
– Dezelfde oefeningen in dezelfde volgorde: dit kan je gaan vervelen

7 Minute Workout: mijn ervaringen
Ik ben tevreden met de app. Het werkt eenvoudig, omdat je de oefeningen overal kan doen: thuis in je woonkamer, in het park of op je hotelkamer. Ideaal als je op vakantie bent! Je kunt in de app zien hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. 7 Minute Workout houdt voor je bij welke doelstellingen je behaald hebt en nog wilt behalen. Vanaf €1,99 kan je de app ook uitbreiden met andere oefeningen.

Ook leuk is dat de app je gemotiveerd weet te houden. Bij iedere training die je mist, verlies je namelijk één van je drie harten. Als ze op zijn, kun je de app niet meer gebruiken. En dat wil je natuurlijk niet!

Zelf gebruik ik 7 Minute Workout alleen nog als ik op vakantie ben. Ik heb namelijk geprobeerd de oefeningen thuis meerdere keren achter elkaar te doen, maar dat ging mij vervelen. Zelf ga ik liever hardlopen of thuis intensief aan de slag met extra accessoires. Om terug te komen op mijn test: zijn mijn dumbels, halterschijven en kettlebell dus overbodig? Nee, maar tijdens mijn reisjes worden ze wel vervangen door 7 Minute Workout. Heb jij ook ervaringen met deze app?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *